top of page

 // OPEN CALL 

voor deelname Art Based Research (ABR) Leernetwerk

Ben jij maker/kunstenaar en geïnteresseerd in verkennen van nieuwe mogelijkheden om kunst en wetenschap te integreren? Ben je nieuwsgierig? Heb je behoefte aan samenwerking en wil je een breder perspectief op de wereld krijgen? Dan nodigen wij jou uit om deel te nemen aan DOK LABS: Art Based Research (ABR) Leernetwerk!

We geloven sterk in de kracht van samenwerking en zijn op zoek naar kunstenaars die willen deelnemen aan projecten waarin ze samen leren en werken met andere onderzoekers. DOK LABS is een leernetwerk waarin we elkaar willen ondersteunen bij het uitvoeren van ABR // artistiek onderzoek. Wij hebben de overtuiging dat een divers team – waarin iedere deelnemer zijn/haar eigen kwaliteiten, perspectieven en expertise meeneemt – essentieel is om een brede blik te ontwikkelen. 

> Deelnemen aan het leernetwerk biedt kansen om:

 

// actief mee te bouwen aan een lerend collectief van artistiek onderzoekers

// jouw artistieke praktijk te verdiepen door middel van onderzoek en uitwisseling

// nieuwe mogelijkheden te verkennen om kunst en wetenschap te integreren en zo een breder perspectief op (deelgebieden van) de wereld te krijgen

// te profiteren van de expertise en ondersteuning van een netwerk van kunstenaar/onderzoekers

// kosteloos deel te nemen aan programma's die enkel toegankelijk zijn voor leden van het netwerk

// met voorrang deel te nemen aan open programma's tegen een gereduceerd tarief.

We nodigen kunstenaars/creatieve makers uit om deel te nemen, of je nu een beeldend kunstenaar, danser, muzikant, theatermaker, schrijver bent of een andere kunstvorm beoefent. We zijn op zoek naar een diverse mix van nieuwsgierige en enthousiaste kunstenaars die willen samenwerken, uitwisselen, leren en hun onderzoekspraktijk willen verdiepen. Naar ons idee bestaat zo'n mix uit verschillende kunst-/uitingsvormen, ervaringsniveaus, (culturele) achtergronden en perspectieven. 

Ben je geïnteresseerd? Mail dan een motivatiebrief met introductie en link naar je werk/website naar Natasja Knap. We kijken uit naar jouw reactie! Wil je eerst meer weten? Bel of Whatsapp. 

Onderzoeker?

Ben je geen kunstenaar, maar onderzoeker op een ander terrein én vind je dit een interessante mogelijkheid om te verkennen hoe je jouw werkveld kunt samenbrengen met onderzoek door kunstenaars? Laat het weten, we komen graag met je in contact!

Ben je geen van bovenstaande, maar voel je wel 'hier moet ik iets mee'. Neem contact op. Ook voor die allereerste, intuïtieve of niet goed te onderbouwen prikkel staan we open!

Uitbreiding programma

Op dit moment kun je begeleid worden in jouw artistieke onderzoek, feedback ontvangen en deelnemen aan intervisie in onze eerste LABS. Stap-voor-stap zullen we dit uitbreiden. We kijken ernaar uit om samen met ons netwerk lezingen, onderzoeksresidenties en projecten te programmeren.

 

De komende tijd wordt ons netwerk stapsgewijs uitgebreid met makers en onderzoekers om meer perspectieven, kennis en ervaring te krijgen. Dat stimuleert de ontwikkeling van nieuwe projecten en bied jou én ons als jonge óf gevestigde kunstenaar/creatieve makers een kans om verder te ontwikkelen en actief te zijn buiten ons eigen atelier/werkplaats. 

Wil je bijdragen aan ons programma? Laat je horen! 

bottom of page