top of page

 // Project 

ontdek wat DOK LABS voor jou kan betekenen

​Loop je binnen jouw werkveld, organisatie of wijk aan tegen een vraagstuk waarbij je behoefte hebt om alles eens op een andere manier aan te vliegen? Ben je bereid om je ideeën en aannames uit te dagen om de juiste vragen te stellen? Dan nodigen wij jou uit om jouw kwestie aan te dragen als praktijkLAB voor het DOK LABS: Art Based Research (ABR) Leernetwerk!

Naast eigen onderzoek biedt DOK LABS een leernetwerk waarin kunstenaars ondersteund worden bij het uitvoeren van ABR // artistiek onderzoek. Wij hebben de overtuiging dat een divers team – waarin iedere deelnemer zijn/haar eigen kwaliteiten, perspectieven en expertise meeneemt – essentieel is om een brede blik te ontwikkelen. We geloven sterk in de kracht van samenwerking en zijn daarom op zoek naar projecten/vraagstukken, waarin kunstenaars in de praktijk kunnen leren en werken met experts, onderzoekers en/of ervaringsdeskundigen op verschillende terreinen.  

> Inbrengen van jouw project/vraagstuk aan het leernetwerk biedt kansen om:

// een creatieve blik op bestaande perspectieven te ontvangen

// dieper begrip te krijgen van de context waarin jouw vraagstuk zich voordoet, door gebruik te maken van onze multidisciplinaire aanpak.

// meer inzicht te krijgen in beleving en ervaringen van mensen met betrekking tot jouw vraagstuk.

// te profiteren van de expertise en innovatieve blik van kunstenaar/onderzoekers, nieuwe suggesties en mogelijke oplossingen.

// actief mee te bouwen aan een lerend collectief van artistiek onderzoekers

We nodigen bedrijven, organisaties, onderwijsinstellingen en iedereen die maatschappelijke betrokkenheid voelt, uit om projecten of vraagstukken aan te dragen. Heb je het gevoel dat er een kloof bestaat tussen beleid en de werkelijkheid buiten de vergaderruimte? Zoek je andere, innovatieve benaderingen voor bestaande kwesties? Ben je bereid om je eigen ideeën en aannames uit te dagen om de juiste vragen te stellen? Of ben je als maatschappelijk betrokken bewoner overtuigd dat het hoog tijd is voor verandering in jouw buurt of stad?

 

Neem contact met ons op om te overleggen of jouw project/vraagstuk geschikt is als praktijkLAB voor de creatieve en kritische blik van het DOK LABS. onderzoekscollectief.

Ben je geen van bovenstaande, maar voel je wel 'hier moet ik iets mee'. Neem contact op. Ook voor die allereerste, intuïtieve of niet goed te onderbouwen prikkel staan we open!

Ben je geïnteresseerd? Mail ons of bel met Marja Griede. We kijken uit naar jouw reactie! 

Kunstenaar of onderzoeker?

Heb je geen project om aan te dragen, maar wil je juist deel uit maken van het netwerk van kunstenaars/onderzoekers? Lees dan hier verder.

bottom of page